28
Ian
11

Saratele picante

Am facut si saratelele picante. O minunatie. Am schimbat aluatul, este mult mai bun decat celalalt. La primele saratele am folosit aluat Morarita, acum am trecut la Bella si a mers mult mai repede, iar saratelele au crescut mult mai mult decat la Morarita. Si s-au facut mai repede.

Am folosit:

  • 1 pachet de 400 g aluat de foietaj congelat
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita piper
  • ardei iuti deshidratati si macinati
  • un pic de mac
  • un pic de oregano
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri (de ciuperci)
  • usturoi granulat (dupa gust)

Am pus aluatul la decongelat, intr-o tava, pe calorifer. Nu am mai avut rabdare ca data trecuta si l-am lasat doar 30 de minute. Intre timp, intr-un castronel am pus galbenusul, 2 linguri de apa, sare, piper, boia, baza pentru mancaruri si oregano si le-am amestecat. Am pus aluatul pe masa de lucru (un fundulet de bucatarie mai mare) si am inceput sa tai fasii late cat degetul, cu un cutit bine ascutit, pentru ca aluatul era inca rigid si nu necesita un cutit fierbine. Doar cand e moale trebuie cutit fierbinte. Am mai invatat ceva. 🙂

M-am mai prins de o chestie. E mult mai usor sa le ungi la gramada, pentru ca in tava era mult mai greu sa le ung pe toate, ma plictiseam de atata uns si ma apuca somnul. 🙂

Saleurile nu le-am mai rasucit de data asta, nu avea rost. Le-am pus in tava unsa cu margarina sau unt si am inceput sa presar pe ele mac la un capat, un pic de oregano uscat si ardeiul iute uscat si macinat. In cea de a doua tava, dupa ce am uns saleurile, le-am presarat cu mac si usturoi granulat. Am fost curios sa vad cum iese. A iesit fain.

Le-am dat la cuptorul preincalzit (acum stiu, la 180 grade Celsius), maxim 20 de minute. Au crescut frumos de numa’, unele chiar s-au rasturnat de inalte ce erau. 🙂

Le-am scos pe toate pe un platou, am asteptat sa se racoreasca un pic, si le-am devorat. De data aceasta intreaga familie a fost acasa si am primit numai laude.

Fiind responsabil si cu bautura in casa, am adus la masa bere rece. Au mers saleurile cu berea rece de numa’. Habana a avut o idee foarte buna. Eu am mai adaugat usturoiul. Iar ardeii i-a pregatit Doina din timp Ardei iuti deshidratati si macinati.

Anunțuri

1 Response to “Saratele picante”


  1. 11 Februarie 2014 la 20:53

    hhhmmm, picante as manca fara intrerupere, nu am incercat din acestea dar sigur le voi simti gustul picant si apetisant 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: