15
ian.
11

Salata de ciuperci cu ceapa si maioneza

Un aperitic super-rapid, mai ales daca aveti o conserva de ciuperci prin casa. Si e si foarte gustos, usor de preparat.

Ingredientele sunt urmatoarele:

  • 400 g ciuperci intregi sau taiate (conserva)
  • 3-4 cepe
  • 1 ou
  • 1 lingura mustar
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 100 ml ulei
  • optional baza de mancaruri – ciuperci
  • sare, piper dupa gust

Curatati si tocati marunt cepele, apoi puneti-le la calit in 3-4 linguri de ulei, adaugati 50 ml apa si 1/2 lingurita baza pentru mancaruri. Lasati la foc foarte mic 15-20 minute pana scade complet zeama. Intre timp spalati si scurgeti ciupercile, tocati-le cat mai marunt.

 

 

 

 

 

 

 

Preparati maioneza astfel: puneti galbenusul si mustarul intr-un castron, spargeti galbenusul si pudrati-l cu jumatate de lingurita de sare. Apoi incepeti sa adaugati treptat uleiul, pana se incorporeaza tot. Adaugati zeama de lamaie, ciupercile tocate, ceapa calita dupa ce s-a racorit si dregeti gustul de sare si piper. Asta-i toata prepararea. Se face foarte repede.

 

 

 

 

 

 

 

Decorati cu cateva feliute de peperoni, frunze de patrunjel, o feliuta subtire de lamaie, etc. Usor de preparat, usor de mancat. Pofta buna.


0 Răspunsuri to “Salata de ciuperci cu ceapa si maioneza”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un comentariu


Concurs de pronosticuri intre prieteni

Pagini

Calendar

ianuarie 2011
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

  • 80.036 hits