Un aperitic super-rapid, mai ales daca aveti o conserva de ciuperci prin casa. Si e si foarte gustos, usor de preparat.
Ingredientele sunt urmatoarele:
- 400 g ciuperci intregi sau taiate (conserva)
- 3-4 cepe
- 1 ou
- 1 lingura mustar
- 3 lingurite zeama de lamaie
- 100 ml ulei
- optional baza de mancaruri – ciuperci
- sare, piper dupa gust
Curatati si tocati marunt cepele, apoi puneti-le la calit in 3-4 linguri de ulei, adaugati 50 ml apa si 1/2 lingurita baza pentru mancaruri. Lasati la foc foarte mic 15-20 minute pana scade complet zeama. Intre timp spalati si scurgeti ciupercile, tocati-le cat mai marunt.
Preparati maioneza astfel: puneti galbenusul si mustarul intr-un castron, spargeti galbenusul si pudrati-l cu jumatate de lingurita de sare. Apoi incepeti sa adaugati treptat uleiul, pana se incorporeaza tot. Adaugati zeama de lamaie, ciupercile tocate, ceapa calita dupa ce s-a racorit si dregeti gustul de sare si piper. Asta-i toata prepararea. Se face foarte repede.
Decorati cu cateva feliute de peperoni, frunze de patrunjel, o feliuta subtire de lamaie, etc. Usor de preparat, usor de mancat. Pofta buna.
0 Răspunsuri to “Salata de ciuperci cu ceapa si maioneza”