15
Ian
11

Salata de ciuperci cu ceapa si maioneza

Un aperitic super-rapid, mai ales daca aveti o conserva de ciuperci prin casa. Si e si foarte gustos, usor de preparat.

Ingredientele sunt urmatoarele:

  • 400 g ciuperci intregi sau taiate (conserva)
  • 3-4 cepe
  • 1 ou
  • 1 lingura mustar
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 100 ml ulei
  • optional baza de mancaruri – ciuperci
  • sare, piper dupa gust

Curatati si tocati marunt cepele, apoi puneti-le la calit in 3-4 linguri de ulei, adaugati 50 ml apa si 1/2 lingurita baza pentru mancaruri. Lasati la foc foarte mic 15-20 minute pana scade complet zeama. Intre timp spalati si scurgeti ciupercile, tocati-le cat mai marunt.

 

 

 

 

 

 

 

Preparati maioneza astfel: puneti galbenusul si mustarul intr-un castron, spargeti galbenusul si pudrati-l cu jumatate de lingurita de sare. Apoi incepeti sa adaugati treptat uleiul, pana se incorporeaza tot. Adaugati zeama de lamaie, ciupercile tocate, ceapa calita dupa ce s-a racorit si dregeti gustul de sare si piper. Asta-i toata prepararea. Se face foarte repede.

 

 

 

 

 

 

 

Decorati cu cateva feliute de peperoni, frunze de patrunjel, o feliuta subtire de lamaie, etc. Usor de preparat, usor de mancat. Pofta buna.

Anunțuri

0 Responses to “Salata de ciuperci cu ceapa si maioneza”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: