11
Ian
11

Omleta

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2-3 oua pentru fiecare persoana
1 legatura de ceapa verde (1-2 cepe vechi)
100 g mezeluri (sunca, salam, carnat)
1 ardei gras rosu
1-2 rosii
1-2 cartofi noi mici
cateva masline (pentru decor)
cateva fire de patrunjel si marar
50 ml ulei sau 1-2 lingurite unt
sare, piper

Mod de preparare:
Ceapa tocata se caleste in ulei (unt), se adauga cartofii noi feliute foarte subtiri, verdeata tocata, cateva bucatele de ardei rosu, mezelurile taiate bucati mici, sare, piper si se lasa sa scada zeama.
Puteti imparti aceasta compozitie in mai multe portii. Intr-un castronel puneti 2-3 oua si putina sare si amestecati, dar nu prea tare, sa ramana un galbenus intreg. Puneti in tigaie o portie din prima compozitie si turnati cele 2-3 oua din castronel. Incorporati usor compozitia, iar cand este bine inchegata ompleta, o luati de pe foc si abia atunci spargeti ultimul galbenus.

Puneti o farfurie cu gura in jos peste tigaie si intoarceti-o cu tigaia deasupra. Repetati operatia pentru cate persoane preparati omleta. Eu am preparat-o pentru doua persoane.
Decorati fiecare omleta in parte cu felii de castraveti, rosii, masline, verdeata. Se serveste cu salata de cruditati.

Pofta buna. 🙂

Anunțuri

0 Responses to “Omleta”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: